Manon Nijhuis

 

Welkom bij Oerenergie, mijn naam is Manon Nijhuis. Ik ben gediplomeerd holistisch energetisch therapeut, Tai Chi instructeur en ervaringsdeskundige als moeder van vier kinderen.

 

Vanuit een passie begeleid en stimuleer ik kinderen en ouders om (opnieuw) hun balans te vinden en te behouden. De natuur is voor mij een vanzelfsprekend en belangrijk hulpmiddel.

 

“Voor de oorzaak van gedragsproblemen bij kinderen hoeven we vaak helemaal niet diep te gaan. Het gaat er vooral om het kind in zijn waarde te laten, zijn/haar talenten te laten ontdekken en vertrouwen te geven. Het moet zich prettig voelen.

 

Mijn aanpak

Om dat te ervaren, laat ik het binnen of buiten zijn gang gaan. Ik kijk naar het gedrag, reacties en en de speelwijze van het kind. Daarnaast luister ik vooral, naar zowel ouder als kind. Dan stel ik een plan van aanpak op worden zowel ouder als kind en indien nodig ook de school bij de de begeleiding betrokken. Pas als alle betrokkenen dezelfde uitgangspunten en aanpak hanteren voelt een kind zich veilig in zijn of haar positieve ontwikkeling.  

 

In de rust van de natuur kan het hoofd worden leeggemaakt en energie worden opgeladen. Op die manier komen ouders en kinderen los van ‘storingskanalen’ en ontstaat ruimte om elkaar de gewenste aandacht te geven"

 

 

 


Als natuurlijke verbinding

Oerenergie is primair gericht op het overdragen van kennis over de werking van energie. Oerenergie wordt gezien als de natuurlijke verbinding
van alles en iedereen. Alles is energie en dat energie als bron voor een gezonde fysieke en mentale ontwikkeling kan worden ingezet. Oerenergie is geen methode of concept maar eenvoudige bewustwording voor iedereen die zijn eigen levenskracht wil behouden en vitaal wil blijven.