Kinderen

 

Een kind moet zich kunnen verbinden met zijn eigen oerenergie, maar kan door stress het gevoel hebben de verbinding  even kwijt te zijn. Daar hoeven niet altijd problemen aan ten grondslag te liggen. ‘Aarden’ is vaak de basis om de balans te herstellen.

 

Externe factoren zoals een trauma (bv. een overlijden, ziekte, of scheiding) kunnen een kind dermate uit balans brengen dat het lichaam signalen c.q. symptomen van ziekte afgeeft. Dit uit zich bijvoorbeeld in slaapproblemen, eetstoornissen, bedplassen, boosheid, hyperactiviteit of extreme passiviteit.

 

Symptomen van ziekte of gedragsproblemen zijn een verstoring voor de levensenergie. Deze levensenergie kan door het kind zelf in balans worden gebracht in de natuur en met hulp van Oerenergie. Regelmatig zoeken ouders (medische) hulp, omdat ze zich zorgen maken over het gedrag van hun kind. Het is teruggetrokken of hyperactief. Het is vaak verdrietig, heeft weinig vriendjes of wordt snel boos. Misschien kan het kind op school moeilijk meekomen, omdat het snel afgeleid is. De oplossingen voor gedragsproblemen zijn divers. Soms wordt het kind gediagnosticeerd, bijvoorbeeld ADHD, ADD of autisme.

 

Door goed te luisteren kan het kind handvaten worden aangereikt waarmee het verder kan groeien binnen zijn of haar omgeving. Door als ouders en kind ongestoord tijd voor elkaar te nemen, aandacht aan elkaar te besteden en op tijd te kijken naar leefpatronen kan al heel veel worden bereikt. In de eigen omgeving met de dagelijkse hectiek zal het niet snel lukken om de balans te herstellen. Vaak is een rustige, inspirerende omgeving nodig met een helpende hand van buiten. Ik ben degene  die als schakel tussen ouders en kind kan fungeren en helpt de oorzaak op te sporen en ouder en kind (opnieuw) met elkaar in verbinding brengt.